Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
10toeOffline
15 Post subject: [solved] inkscape: wrong colors when export to pdf  PostPosted: 13.07.2011, 16:11



Joined: 2011-03-05
Posts: 15
Location: Kiel, Germany
Status: Offline
Hi everybody,

I've got a serious inkscape problem: When I try to export a svg-file to pdf all embedded pictures have wrong colors (blue-red errors - it's like humans turn to smurfs...).

Can anybody with current aptosid settings confirm that?

Well, it seems to be a known bug since the begin of july: https://bugs.launchpad.net/inkscape/+bug/804311

I'd be glad of any idea for a workaround!
Thanks in advance!
10toe

[edit: marked as solved]


Last edited by 10toe on 13.07.2011, 18:00; edited 1 time in total
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
drbOffline
Post subject:   PostPosted: 13.07.2011, 16:26



Joined: 2010-09-11
Posts: 96

Status: Offline
I just sketched out a drawing and saved it as a pdf and it saved in the right colours

      Code:
apt-cache policy inkscape
inkscape:
  Installed: 0.48.1-2.1+b1
  Candidate: 0.48.1-2.1+b1
  Version table:
 *** 0.48.1-2.1+b1 0
        500 http://ftp.de.debian.org/debian/ sid/main i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     0.48.1-2.1 0
        500 http://ftp.de.debian.org/debian/ testing/main i386 Packages
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
10toeOffline
Post subject:   PostPosted: 13.07.2011, 16:42



Joined: 2011-03-05
Posts: 15
Location: Kiel, Germany
Status: Offline
Hey, thanks a lot for the rapid check!
Well, drawings are doing well here, too. Could you check how it is with an *embedded (imported) bitmap picture*?

[edit: spelling]
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
drbOffline
Post subject:   PostPosted: 13.07.2011, 17:01



Joined: 2010-09-11
Posts: 96

Status: Offline
I've just imported an embedded bitmap and successfully saved it as a pdf with no colour issues.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
10toeOffline
Post subject:   PostPosted: 13.07.2011, 17:59



Joined: 2011-03-05
Posts: 15
Location: Kiel, Germany
Status: Offline
Thanks drb, now I've got it!

It was a version mistake: Inkscape 0.48.1+bzr10330 from the frickel repo has this bug. Now I installed 0.48.1-2.1+b1 (64 bit) from sid. Colors are well now!

Cheers!
10toe
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
sx9Offline
Post subject:   PostPosted: 14.07.2011, 23:34



Joined: 2010-09-12
Posts: 219
Location: Wiesbaden,Germany
Status: Offline
The dev-version seems to be quite buggy at the moment. It also had problems with Cairo and the printing functions. I've already sent Bugreports related to those problems.
@10toe
Can you install the frickelplatz Inkscape and gdb, execute the following commands and send me the whole terminal output?

Simply do this:
      Code:

gdb
(gdb) exec-file /usr/bin/inkscape
(gdb) run
*try to reproduce the error with the appearing inkscape. If it hangs up, kill the inkscape process (not gdb!)*
*output, output,...*
(gdb) bt
*backtrace, backtrace,...*


Please send me all information that you can give about the error so that I can write a new proper bug report (or report it by yourself, if you want to).

_________________
My new self-made computer:
Intel Core i7-2600k
ASUS Maximus IV Gene-Z (Mainboard)
2x4GB DDR3 RAM
ATI Radeon HD 6770
OCZ Vertex 3 60GB (SSD)
Western Digital Caviar Green WD20EARX 2TB (HDD)
...
aptosid x86_64
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger  
Reply with quote Back to top
10toeOffline
Post subject:   PostPosted: 23.07.2011, 08:42



Joined: 2011-03-05
Posts: 15
Location: Kiel, Germany
Status: Offline
Hello sx9,

thanks for your info and sorry about the delay (I lost sight of this thread since it moved from "software" to "experimental"...).

BUT:

good news, I just installed inkscape 0.48.2+bzr10448 from frickelplatz and the colors of pdf exports - even with embedded bitmap pictures - are well now!

This bug was smashed. Smile
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio