Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
sngOffline
Post subject: libreoffice problems (writer crashing uppon loading docs)  PostPosted: 03.09.2011, 10:51



Joined: 2010-09-12
Posts: 14
Location: Greece
Status: Offline
Hi all,

I have just downgraded libreoffice (3.4.3-1 to 3.3.3-4+b1) since i found the latest version to be really unstable. As you can see here:

      Code:
apt-cache policy libreoffice
libreoffice:
  Installed: 1:3.3.3-4+b1
  Candidate: 1:3.4.3-1
  Version table:
     1:3.4.3-1 0
        500 http://ftp.de.debian.org/debian/ sid/main i386 Packages
 *** 1:3.3.3-4+b1 0
        500 http://ftp.de.debian.org/debian/ testing/main i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status


In particular, in 3.3.3 there used to be about 20 border line styles available to the app. In 3.4.3 this choice has been reduced to like 5-7

The frames I use in my documents have a thick border (one of the last available ones in 3.3.3) which simply does not exist any more in 3.4.3. So this is what makes libreoffice to crash uppon loading these docs.

So for the time being its
      Code:
dpkg --get-selections | grep hold
libreoffice                                     hold
live-build                                      hold
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
alexkOffline
Post subject: RE: libreoffice problems (writer crashing uppon loading docs  PostPosted: 03.09.2011, 18:22



Joined: 2010-10-01
Posts: 181
Location: Bay state
Status: Offline
I have 8 border styles in LibreOffice Writer 3.4.1 and 19 in version 3.3.3. No crashing so far, but I get a display issue in the main screen, in all 3.4.x versions, including 3.4.1, 3.4.2 and the latest 3.4.3. The gray background picks up parts of other windows, whether hardware acceleration for graphics output in LO is enabled or not:



I don't have that display issue with the 3.3.3 version currently in Testing.
      Code:
infobash -v2
Host/Kernel/OS  "AK1" running Linux 3.0-1.slh.6-aptosid-amd64 x86_64 [ sidux 2009-02 Αιθήρ - kde-full - (200907141427) ]
CPU Info        4x Intel Core i5-2500K @ clocked at [ 1600.000 MHz ]                                                                           
Videocard       Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller  X.Org 1.11.0  [ 1280x1024@60.0hz ]                   
Network cards   Intel 82579V Gigabit                                                                                                           
                ATHEROS USB2.0 WLAN                                                                                                             
Processes 182 | Uptime 3:25 | Memory 1334.3/7914.3MB | HDD WDC WD3200AAKS-0 Size 320GB (20%used) | Client Shell | Infobash v3.37
 
 View user's profile Send private message Yahoo Messenger  
Reply with quote Back to top
DeepDayzeOffline
Post subject: RE: libreoffice problems (writer crashing uppon loading docs  PostPosted: 03.09.2011, 19:52



Joined: 2010-09-11
Posts: 616
Location: USA
Status: Offline
@Alexk, to me that could be related to Intel driver bugs as I have no display issues with 3.4.3 on an old Radeon 7500 chip using the opensource driver. Perhaps there may be addins for these additional border styles?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
arwaOffline
Post subject: RE: libreoffice problems (writer crashing uppon loading docs  PostPosted: 04.09.2011, 08:57



Joined: 2010-09-11
Posts: 183

Status: Offline
I can see the display issues on my intel HD3000 GPU, too.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
snvvOffline
Post subject:   PostPosted: 04.09.2011, 14:44



Joined: 2010-09-13
Posts: 293

Status: Offline
For me the problem is libreoffice take ages to open for the first time (that happens since the last upgrade).

The problem that you discribe probably is caused by video card and/or driver (I had similar problems in the past).
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
drbOffline
Post subject:   PostPosted: 04.09.2011, 15:06



Joined: 2010-09-11
Posts: 96

Status: Offline
@snvv

Same here . . . also the bottom scroll bar slider doesn't function.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
snvvOffline
Post subject:   PostPosted: 04.09.2011, 16:44



Joined: 2010-09-13
Posts: 293

Status: Offline
Just DU and the problem with the speed that it opens first time, somehow it is solved. I upgraded kernel too.

EDIT. The bottom scroll bar slider doesn't function, too. I am not sure if this was a previous problem or a new one.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
alexkOffline
Post subject:   PostPosted: 04.09.2011, 17:41



Joined: 2010-10-01
Posts: 181
Location: Bay state
Status: Offline
@snvv: are you using Intel graphics? I also have the problem with non-functioning bottom scroll bars in some Tools/Options menus in 3.4.x versions. I also had the weird stalling on opening but that seemed to mostly go away with an upgrade as well. I'm currently running testing, installed like this, maybe there's an easier way:
      Code:
apt-get install libreoffice-base/testing libreoffice-base-core/testing libreoffice-calc/testing libreoffice-common/testing libreoffice-core/testing libreoffice-dbg/testing libreoffice-draw/testing libreoffice-help-en-us/testing libreoffice-impress/testing libreoffice-java-common/testing libreoffice-kde/testing libreoffice-math/testing libreoffice-ogltrans/testing libreoffice-pdfimport/testing libreoffice-style-oxygen/testing libreoffice-writer/testing ttf-opensymbol/testing uno-libs3/testing ure/testing
 
 View user's profile Send private message Yahoo Messenger  
Reply with quote Back to top
drbOffline
Post subject:   PostPosted: 04.09.2011, 18:17



Joined: 2010-09-11
Posts: 96

Status: Offline
The bottom slider can be scrolled by using the centre mouse button (if you have one).
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
piperOffline
Post subject:   PostPosted: 04.09.2011, 18:34
Moderator


Joined: 2010-09-11
Posts: 480
Location: cheektowaga, ny
Status: Offline
I don't use libreoffice at the moment, but if it is anything like openoffice yo can try

Open libreoffice, go to menu Tool -> options, left tree, go to libreoffice -> Memory.

you should see libreoffice quickstarter

check it to enable it, close -> now open libreoffice

It should be as fast as openoffice

ignore this post if quickstarter is not listed

_________________
debian sid | apt-get into it
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
alexkOffline
Post subject:   PostPosted: 04.09.2011, 18:54



Joined: 2010-10-01
Posts: 181
Location: Bay state
Status: Offline
I don't have that option in the 3.3.3 version from testing. But LO/OO have always opened fast for me in Debian/Aptosid and 3.3.3 and 3.4.3 are quick.
 
 View user's profile Send private message Yahoo Messenger  
Reply with quote Back to top
sngOffline
Post subject:   PostPosted: 05.09.2011, 07:52



Joined: 2010-09-12
Posts: 14
Location: Greece
Status: Offline
It seems I'm the only "lucky" person who's been having crashes with 3.4.3...
Lucky me!!! Mr. Green
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
snvvOffline
Post subject:   PostPosted: 07.09.2011, 10:37



Joined: 2010-09-13
Posts: 293

Status: Offline
      drb wrote:
@snvv

Same here . . . also the bottom scroll bar slider doesn't function.


What about the problem with scroll bar slider.
Still I have that problem?
What card do you have and what driver you use?

I have an ATI with radeon. I will try fglrx to see if the problem solved.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
drbOffline
Post subject:   PostPosted: 07.09.2011, 16:32



Joined: 2010-09-11
Posts: 96

Status: Offline
@snvv

      Code:
infobash -v3
Host/Kernel/OS  "hypnos32" running Linux 3.0-4.slh.2-aptosid-686 i686 [ sidux 2010-01 Ύπνος - kde-full - (201006131622) ]
CPU Info        2x AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5600+ 1024 KB cache flags( sse3 ht nx lm svm ) clocked at [ 2800.000 MHz ]
Videocard       nVidia G73 [GeForce 7600 GS]  X.Org 1.10.4  [ 1680x1050@50.0hz ]
Network cards   nVidia MCP55
Processes 161 | Uptime 3min | Memory 553.4/3295.7MB | HDD WDC WD3200AAKS-0,WDC WD5000AAKS-0,WDC WD6400AAKS-0,WDC WD15EADS-00P Size 2960GB (38%used) | GLX Renderer GeForce 7600 GS/PCI/SSE2/3DNOW! | GLX Version 2.1.2 NVIDIA 285.03 | Client Shell | Infobash v3.37


nvidia here. As I said earlier, my centre mouse button moves the bottom slider but not the left mouse button.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
snvvOffline
Post subject:   PostPosted: 07.09.2011, 20:15



Joined: 2010-09-13
Posts: 293

Status: Offline
Thank you.
I don't have a middle button.
I will try openoffice if it is installed.
The problem is that happens only in the laptop.
In two desktops I have no problem.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio