Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
bryn1uOffline
Post subject: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 13.01.2012, 08:24



Joined: 2012-01-13
Posts: 8

Status: Offline
Hi.

1)
I have put aptosid 2011 into cd-rom and boot. When i get "configure locale pl_UTF_8" on screen, installation stop and waiting to infinity, why ? Someone can help me ?

2) And second question is: does aptosid has any drivers to needed to install ATI Radeon HD 6720G2 ?

Greetz all.
Michał.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
slamOffline
Post subject: RE: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 13.01.2012, 09:05
Team Member


Joined: 1970-01-01
Posts: 607
Location: w3
Status: Offline
Hi,
welcome to Aptosid!
1) Check your CD for bad burn, more info here.
2) The driver is already included in Aptosid, all you need is installing additional firmware.
Greetings,
Chris

_________________
an operating system must operate
development is life
my Debian repo
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
bryn1uOffline
Post subject: RE: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 13.01.2012, 09:42



Joined: 2012-01-13
Posts: 8

Status: Offline
Thx for answer i'll check when i back to home, im at work now but: i have another question,:
I tried solution from: how to boot aptosid from usb and used from manual: dd if=/path/to/aptosid-*.iso of=/dev/sdf. Soo i used command dd if=/home/bryn1u/aptosid.iso of=/dev/sdc1 (pendrive). When install finished i wanted to open it and i couldn't. Only changes which i saw, it name of pendrive (from pendrive on aptosid) and nothing else. My usb pendrive doesnt want to boot and i can't open it. I tried with flash disc usb 250 GB segate and the same problem. Any solution ?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
slamOffline
Post subject: RE: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 13.01.2012, 10:33
Team Member


Joined: 1970-01-01
Posts: 607
Location: w3
Status: Offline
You need to copy to the device, not to a partition, in your case e.g.
      Code:
dd if=/home/bryn1u/aptosid.iso of=/dev/sdc
.
Greetings,
Chris

_________________
an operating system must operate
development is life
my Debian repo
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
bryn1uOffline
Post subject: RE: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 13.01.2012, 10:58



Joined: 2012-01-13
Posts: 8

Status: Offline
Ahhh didnt know and i screwed my 250 GB disc with all dates and feautures !
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
bryn1uOffline
Post subject: RE: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 14.01.2012, 17:03



Joined: 2012-01-13
Posts: 8

Status: Offline
Downloaded aptosid 2011, booted from CD, choose aptosid-3.0.1-amd64 from grub list and got blank black screen, cd stoped working why ? Why i cant install this os ? Shouldn't disable something in BIOS ?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
bfreeOffline
Post subject: RE: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 15.01.2012, 04:12
Team Member


Joined: 2010-08-26
Posts: 255

Status: Offline
Some clues about what hardware you have might help someone guess what the problem might be when you try and boot.

Also please clarify if you see anything between hitting enter to choose aptosid and the black screen.

Finally was it really grub (did it say grub) or was it a graphical screen (with the F2 language menu at the bottom left and some other FN menus at the bottom)?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
bryn1uOffline
Post subject: RE: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 15.01.2012, 11:46



Joined: 2012-01-13
Posts: 8

Status: Offline
It wasnt really grub it looks like grub with options as u wrote F2 language etc ... My hardware:

- AMD Quad-Core Processor A6-3400M with Turbo CORE Technology up to 2.30
- AMD Dual Radeon HD 6720G2, 1 GB Dedicated VRAM
- 4 GB Ram DDR3
- 750 GB HDD

Ubuntu installs well.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
bfreeOffline
Post subject: RE: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 15.01.2012, 12:44
Team Member


Joined: 2010-08-26
Posts: 255

Status: Offline
From the release notes:
      Quote:
For KMS to function in combination with ATi/ AMD radeon graphics, firmware images (firmware-linux-nonfree, see below) are required, which can't be shipped on aptosid live media, while X.org should transparently fall back to vesa on problematic cards, special attention might be needed in rare cases. If X doesn't manage to start on ATi/ AMD radeon graphics cards, it might help to supply "radeon.modeset=0" as boot option for the live CD and to install the required firmware package "firmware-linux-nonfree" on the live system, before installing to the harddisk. Once firmware-linux-nonfree is installed, kernel parameters like "radeon.modeset=0" or "vga=791" should not be used anymore, as they might interfere with KMS operations, which are needed for radeon to work properly.

Or in other words, try adding "radeon.modeset=0" at boot time.

If that doesn't work I think it would be worth trying to see if the output is "just" going to the wrong card (as you say you have two video cards)?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
bryn1uOffline
Post subject: RE: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 19.01.2012, 21:22



Joined: 2012-01-13
Posts: 8

Status: Offline
Ok. It works. I have installed my aptosid and installed firmawre-linux-free but i still have to use radeon.modeset=0 becouse i got blank screen. How can i install ati radeon drivers ?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
piperOffline
Post subject: RE: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 20.01.2012, 11:22
Moderator


Joined: 2010-09-11
Posts: 480
Location: cheektowaga, ny
Status: Offline
You can try and put the cheatcode in
      Code:
/etc/default/grub

The line you want it in looks like this
      Code:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet"
so when all is done, it will look like this
      Code:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet radeon.modeset=0"


There has to be a space between quiet and radeon.modeset=0

save and update-grub and reboot

_________________
debian sid | apt-get into it
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
bfreeOffline
Post subject: Re: RE: Cannot install aptosid and question drivers ATI.  PostPosted: 20.01.2012, 18:25
Team Member


Joined: 2010-08-26
Posts: 255

Status: Offline
      bryn1u wrote:
Ok. It works. I have installed my aptosid and installed firmawre-linux-free

You want firmware-linux-nonfree (from non-free) NOT firmware-linux-free.

If that isn't it I wonder if it is "just" putting the video out on the wrong card/connector?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio