Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
rueXOffline
Post subject: 1/2solved PCI Adapter +6336°C nVidia always POWER OFF !  PostPosted: 13.03.2013, 20:40



Joined: 2011-05-16
Posts: 55

Status: Offline
sensors
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +40.0°C (crit = +124.0°C)

k8temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
Core0 Temp: +13.0°C
Core0 Temp: +8.0°C
Core1 Temp: +21.0°C
Core1 Temp: +13.0°C

nouveau-pci-0068
Adapter: PCI adapter
temp1: +6336.0°C (high = +95.0°C, crit = +145.0°C)

infobash -v3
Host/Kernel/OS "aptosidbox" running Linux 3.8-2.slh.2-aptosid-686 i686 [ aptosid 2010-03 Ἀπάτη - kde-lite - (201012262151) ]
CPU Info 2x AMD Athlon Dual Core 4850e 512 KB cache flags( sse3 ht nx lm svm ) clocked at [ 1000.000 MHz ]
Videocard NVIDIA C61 [GeForce 6100 nForce 405] X.Org 1.12.4 [ 1024x768@75.0hz ]
Network cards Realtek RTL-8139/8139C/8139C+
Processes 130 | Uptime 42min | Memory 408.0/945.4MB | HDD SAMSUNG HD250HJ Size 250GB (11%used) | GLX Renderer Gallium 0.4 on NV4C | GLX Version Yes | Client Shell | Infobash v3.46

i think : i need very urgent help !
What is to do ?
(PCI is empty - graphic-onboard)

??


Last edited by rueX on 22.03.2013, 16:59; edited 2 times in total
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
slhOffline
Post subject: Re: PCI Adapter +6336.0 °C  PostPosted: 13.03.2013, 21:41



Joined: 2010-08-25
Posts: 736

Status: Offline
      rueX wrote:
nouveau-pci-0068
Adapter: PCI adapter
temp1: +6336.0°C (high = +95.0°C, crit = +145.0°C
Well, unless you're sitting in the photosphere of the sun (in which case we probably wouldn't have this conversation), this reading is beyond any doubt a bug and doesn't reflect the actual temperature of your graphics card Wink

The severity of this bug depends exclusively in the effects this has on the system:
- if the only apparent effect is just the reading itself, the best response is probably to ignore it for the time being.
- if this false reading pushes the fan sitting on your graphics card to throttle up to jet engine speed/ noise, it's more annoying (powersaving and heat management is still not perfected for all devices supported by nouveau)
- there are many shades between these two extremes, so further information might be required.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
rueXOffline
Post subject: RE: Re: PCI Adapter +6336.0 °C  PostPosted: 14.03.2013, 11:36



Joined: 2011-05-16
Posts: 55

Status: Offline
thx@slh,
well, the system goes always down: power off
with all "nouveau"-stuff ...
with nvidia pc is running fine: BUT no display: all black
Problem is in other forum similar - but without a real solution:
the gpu graphic-on-board is to hot ...

xx with Windows-Vista all is running well ... omg.

link to other forum with this prob:
https://answers.launchpad.net/ubuntu/+s ... ion/167706

https://answers.launchpad.net/ubuntu/+s ... ion/155963

He is always booting - and 4s after grub-bootup - with any aptosid/siduction : the system is power-off

..edit: mem-test-aptosid: is ok !
..edit: Power-Netzteil+Alternative-Power: is ok!
..edit: HDD is ok !

...edit: boot-grub: "nomodeset" engine is booting ! in text-modus - no-power-off ...but "init 5" is not working:no X
also:startx is not working

only aptosid-kernel 2.6 xxx is running ! but only text-modus


strange!

help


Last edited by rueX on 14.03.2013, 17:03; edited 2 times in total
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
rueXOffline
Post subject: RE: Re: PCI Adapter +6336.0 °C  PostPosted: 14.03.2013, 16:56



Joined: 2011-05-16
Posts: 55

Status: Offline
with: NVIDIA C61 [GeForce 6100 nForce 405 (=onBoard)

half-win !

remove all nouveau*
remove all nvidia*

edit grub: nomodeset

sensors
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +40.0°C (crit = +124.0°C)

k8temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
Core0 Temp: +16.0°C
Core0 Temp: +9.0°C
Core1 Temp: +23.0°C
Core1 Temp: +14.0°C


( not possible: Running new aptosid/siduction-CD/DVD with:
nouveau.modeset=0 xmodule=vesa ....Problem is: during bootup: power-off)

For the moment - i can work.
( but no energy-monitor-saver possible )
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio