Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
broweOffline
15 Post subject: (solved) hang during boot at 5s mark - udev issue?  PostPosted: 30.06.2013, 14:44



Joined: 2010-09-12
Posts: 152
Location: Canada
Status: Offline
After recent d-u system hangs for about 60s at the 5s mark. Let me know if more info is required. Might be a video driver issue or a setting I'm not aware of. Any suggestions to speed boot are appreciated.

Here's infobash and dmesg:

http://pastebin.ca/2412908
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
broweOffline
Post subject: RE: hang during boot at 5s mark - udev issue?  PostPosted: 30.06.2013, 15:06



Joined: 2010-09-12
Posts: 152
Location: Canada
Status: Offline
Removing oss-compat fixed things... went from a 82s boot back to a 25s boot.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
piperOffline
Post subject: RE: hang during boot at 5s mark - udev issue?  PostPosted: 30.06.2013, 17:23
Moderator


Joined: 2010-09-11
Posts: 480
Location: cheektowaga, ny
Status: Offline
oss-compat seems to be causing a lot of problems for people these days

_________________
debian sid | apt-get into it
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
DeepDayzeOffline
Post subject: Re: RE: hang during boot at 5s mark - udev issue?  PostPosted: 02.07.2013, 16:02



Joined: 2010-09-11
Posts: 616
Location: USA
Status: Offline
      piper wrote:
oss-compat seems to be causing a lot of problems for people these days


Yes its broken, and it isn't really necessary except for old apps and soundcards
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
spockOffline
Post subject: Re: RE: hang during boot at 5s mark - udev issue?  PostPosted: 03.07.2013, 09:56



Joined: 2010-09-11
Posts: 80
Location: Near Milton Keynes, UK
Status: Offline
      DeepDayze wrote:
      piper wrote:
oss-compat seems to be causing a lot of problems for people these days


Yes its broken, and it isn't really necessary except for old apps and soundcards


One of those programs which depends on oss-compat is an olde ASCII graphics demo called bb, which I didn't know I had installed, so I ran it before removing oss-compat. It rocks! Cool If you'd enjoy being transported back to a Golden Age of computing for 10 minutes, it's well worth installing bb (and oss-compat) just to watch once, before purging both again to avoid problems with your aptosid install. I guess this software is so old that it might never get fixed. Shame Sad

Exclamation WARNING: I'm not an aptosid Team Member and this is not advice to be followed unless you promise not to forget to remove oss-compat again (using apt-get purge oss-compat) immediately (before rebooting), as it might break your system. Exclamation


Last edited by spock on 08.07.2013, 09:13; edited 1 time in total
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
DonKultOffline
Post subject: Re: RE: hang during boot at 5s mark - udev issue?  PostPosted: 03.07.2013, 18:55
Team Member


Joined: 2010-09-02
Posts: 481

Status: Offline
      spock wrote:
… One of those programs which depends on oss-compat is an olde ASCII graphics demo called bb, which … rocks! Cool If you'd enjoy being transported back to a Golden Age of computing for 10 minutes, it's well worth installing bb …

bb was the reason why oss-compat was installed on one of my (old) machines. Its cool, I love it Smile

I guess the fixable point here is that oss-compat neads to be fixed to do what it is supposed to do without silly waiting. It did it for years, I assume it will do it again after bug #660803 is fixed …


Some mediaplayer have a 'aa' or 'caca' video-output available btw. I haven't found a video I would like to watch this way though. These picture-videos are not as well designed as the ascii-video bb is Wink

_________________
MfG. DonKult
"I never make stupid mistakes. Only very, very clever ones." ~ The Doctor
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
broweOffline
Post subject: RE: Re: RE: hang during boot at 5s mark - udev issue?  PostPosted: 05.07.2013, 21:11



Joined: 2010-09-12
Posts: 152
Location: Canada
Status: Offline
Sometimes it takes breakage like this to discover old cruft on the system. I'm sure that most users of aptosid like to keep a clean system free of unnecessary programs like this. Whenever I do an upgrade I keep an eye on what's being updated and investigate anything that looks like it's not required.... as well as any associated libs.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio