Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
gibaOffline
Post subject: (SOLVED) Target filesystem doesn´t have requested /sbin/ini  PostPosted: 18.10.2010, 22:40



Joined: 2010-10-18
Posts: 8
Location: Natal
Status: Offline
I heave pentium I3 machine and try to boot with the aptosid CD on machine with sidux 2010/1 correcy installed, a cheched the md5 cechsum
OK wuen try to boot on default mode the CD aptosid AMD 64 version, everytingh go well till Preparing filesistem on /root.....

then givme such error

rm: can´t stat ´ /root/etc/udev/rules.d/70-persistent-*.roles´: input/outpot error
/init: line1: can´t create /root/etc/udev/roles.d/70-fill-live.rule: input/outpot error

starting init process....
Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init
run-init: /bin/sh: I/O error

wots wrong please i will love tu instal aptosid

many tanks


Last edited by giba on 23.10.2010, 11:33; edited 1 time in total
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
sx9Offline
Post subject: RE: Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init  PostPosted: 18.10.2010, 22:59



Joined: 2010-09-12
Posts: 219
Location: Wiesbaden,Germany
Status: Offline
Does thishappen on an installed system? If yes, then your system is absolutely broken. I know nothing worse than an I/O error, because you can't read neither write or delete the file; "stucks" on that part of the filesystem. Have you done a hard reboot (reset-button) during the boot process?
Well, your filesystem doesn't seem to be clean.
Boot the CD and make a fsck.ext4 on your disk (as root).
If the error is irrepairable with fsck ask someone else here or reinstall your system (make a backup of all needed files before - if possible)
If this has happened on a CD, get a new one and re-burn it (max. x8 Speed and Disk-at-once).

_________________
My new self-made computer:
Intel Core i7-2600k
ASUS Maximus IV Gene-Z (Mainboard)
2x4GB DDR3 RAM
ATI Radeon HD 6770
OCZ Vertex 3 60GB (SSD)
Western Digital Caviar Green WD20EARX 2TB (HDD)
...
aptosid x86_64
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger  
Reply with quote Back to top
sx9Offline
Post subject: RE: Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init  PostPosted: 18.10.2010, 23:03



Joined: 2010-09-12
Posts: 219
Location: Wiesbaden,Germany
Status: Offline
I don't know if that has too do with it, but try to use aptosid 686.

_________________
My new self-made computer:
Intel Core i7-2600k
ASUS Maximus IV Gene-Z (Mainboard)
2x4GB DDR3 RAM
ATI Radeon HD 6770
OCZ Vertex 3 60GB (SSD)
Western Digital Caviar Green WD20EARX 2TB (HDD)
...
aptosid x86_64
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger  
Reply with quote Back to top
gibaOffline
Post subject: RE: Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init  PostPosted: 18.10.2010, 23:08



Joined: 2010-10-18
Posts: 8
Location: Natal
Status: Offline
Mine hd booting it´s normal sidux 2010/1 evityng ok

i wod like instal aptosid with amd64 aptosid CD bat when i boot from live cd
CD booting gevme tht error but i runned md5 checksum on cd live menu e on window program on separate machine
its possible samfig wrong onto image iso ? a have to redowload and burn slowly ? i burned at 4x burnproof activated with magiciso
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
gibaOffline
Post subject: RE: Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init  PostPosted: 18.10.2010, 23:09



Joined: 2010-10-18
Posts: 8
Location: Natal
Status: Offline
aptosid 686 is 64 bit ?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
gibaOffline
Post subject: RE: Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init  PostPosted: 18.10.2010, 23:10



Joined: 2010-10-18
Posts: 8
Location: Natal
Status: Offline
im running sidux 2010/1 amd 64 with no problem
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
devilOffline
Post subject: RE: Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init  PostPosted: 19.10.2010, 04:31



Joined: 2010-08-26
Posts: 491
Location: Berlin
Status: Offline
no, there is nothing wrong with the iso on the server.
i have no idea where this error could come from, it sounds like a corrupt CD.
You can also upgrade your sidux install to aptosid. no need to reinstall.

greetz
devil
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
sx9Offline
Post subject: RE: Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init  PostPosted: 19.10.2010, 07:17



Joined: 2010-09-12
Posts: 219
Location: Wiesbaden,Germany
Status: Offline
      Quote:

it sounds like a corrupt CD.

That was my idea, too. Like I said: Get a new disk and re-burn it.
Here a little tip:

Download ISO and md5sum into one folder.
Open a Terminal and switch to this folder:

cd /[path to iso]

for example:

cd /home/sx9/aptosid/

and do:

md5sum [name of the iso]

Then execute a nice script from our dev-team. It burns all iso's in the current directory.

burniso

You can also do:

cd [path to iso folder] && md5sum [iso filename] && burniso

_________________
My new self-made computer:
Intel Core i7-2600k
ASUS Maximus IV Gene-Z (Mainboard)
2x4GB DDR3 RAM
ATI Radeon HD 6770
OCZ Vertex 3 60GB (SSD)
Western Digital Caviar Green WD20EARX 2TB (HDD)
...
aptosid x86_64
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger  
Reply with quote Back to top
gibaOffline
Post subject: RE: Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init  PostPosted: 19.10.2010, 10:06



Joined: 2010-10-18
Posts: 8
Location: Natal
Status: Offline
Many tanks i try to dowload e e burn e nuw one !
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
broweOffline
Post subject: RE: Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init  PostPosted: 19.10.2010, 13:08



Joined: 2010-09-12
Posts: 152
Location: Canada
Status: Offline
Follow SX9's last instruction about using "burniso" or make sure you're using a slow speed burn if you use another program. It is easy to create a corrupt live cd by burning too fast. You are correct to use the amd64 version on the i3, the 686 version is 32 bit and I don't recommend you use it on your hardware.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
gibaOffline
Post subject: RE: Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init  PostPosted: 20.10.2010, 10:23



Joined: 2010-10-18
Posts: 8
Location: Natal
Status: Offline
many tanks to all, reburned the iso and evritig goes well, problem solved
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
sx9Offline
Post subject: RE: Target filesystem doesn´t have requested /sbin/init  PostPosted: 20.10.2010, 21:08



Joined: 2010-09-12
Posts: 219
Location: Wiesbaden,Germany
Status: Offline
Please mark it as solved in the title of your first post.

_________________
My new self-made computer:
Intel Core i7-2600k
ASUS Maximus IV Gene-Z (Mainboard)
2x4GB DDR3 RAM
ATI Radeon HD 6770
OCZ Vertex 3 60GB (SSD)
Western Digital Caviar Green WD20EARX 2TB (HDD)
...
aptosid x86_64
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio