Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
pumrelOffline
1 Post subject: kate: copy/paste strange behaviour  PostPosted: 29.01.2011, 15:09



Joined: 2010-09-14
Posts: 117
Location: Czech Republic
Status: Offline
I experience strange behaviour with copy & paste in kate. When copying text from one open file to another the text in the file where I copied it from suddenly disappears Question Exclamation I wonder if it's some kind of settings. Do you experience the same thing or don't you know please how to fix it?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
snvvOffline
Post subject:   PostPosted: 29.01.2011, 16:10



Joined: 2010-09-13
Posts: 295

Status: Offline
No problem here
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
diblOffline
Post subject:   PostPosted: 29.01.2011, 16:55



Joined: 2010-09-12
Posts: 302
Location: Dayton, Ohio, USA
Status: Offline
kate ver. 3.5.3 working normally here.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pumrelOffline
Post subject:   PostPosted: 31.01.2011, 19:02



Joined: 2010-09-14
Posts: 117
Location: Czech Republic
Status: Offline
Ok, thank you guys. Looks like I'll need to reinstall.

_________________
Petr
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
snvvOffline
Post subject:   PostPosted: 31.01.2011, 19:34



Joined: 2010-09-13
Posts: 295

Status: Offline
You do not need to reinstall.
First remove all relevant config files from ~/.kde directory.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
pumrelOffline
Post subject:   PostPosted: 01.02.2011, 21:03



Joined: 2010-09-14
Posts: 117
Location: Czech Republic
Status: Offline
You're right. I'll probably try that. It makes more sense Smile

_________________
Petr
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
CaesarTjalboOffline
Post subject:   PostPosted: 05.02.2011, 00:13



Joined: 2010-09-13
Posts: 95
Location: Enschede
Status: Offline
Assuming you copy with control+C, not with control+X Razz
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
pumrelOffline
Post subject:   PostPosted: 15.02.2011, 10:27



Joined: 2010-09-14
Posts: 117
Location: Czech Republic
Status: Offline
Haha, very funny Very Happy Very Happy
Actually the problem is still there. I don't even need to ctrl+C It's just enough to select the text and when I switch to another open file in Kate and back to the original one, the text has disappeared ??
Are there any other relevant file apart from those in .kde/{config,apps}?

_________________
Petr
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
snvvOffline
Post subject:   PostPosted: 15.02.2011, 15:35



Joined: 2010-09-13
Posts: 295

Status: Offline
klipper: CTRL-C clipboard buffer emptys on application closure
http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=475579


thunar: copy and paste with CTRL-c CTRL-v doesn't always work
http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=578293

However, I don't have such issue on aptosid 64.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
pumrelOffline
Post subject:   PostPosted: 15.02.2011, 17:49



Joined: 2010-09-14
Posts: 117
Location: Czech Republic
Status: Offline
It doesn't seem to be dut to klipper. It it doesn't run I can still experience the problem.
It is quite annoying because it's quite handy to copy text from one file to another but it's not that funny if it always cuts the text, even if it's only highlighted.

_________________
Petr
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
dptOffline
Post subject:   PostPosted: 15.02.2011, 18:36



Joined: 2010-09-11
Posts: 281
Location: New Delhi
Status: Offline
Why not use kwrite?
Always worked well for me.

_________________
In a lunatic asylum, everyone thinks that he is the doctor.
 
 View user's profile Send private message AIM Address  
Reply with quote Back to top
pumrelOffline
Post subject:   PostPosted: 15.02.2011, 19:40



Joined: 2010-09-14
Posts: 117
Location: Czech Republic
Status: Offline
Kwrite is ok but kate has this multiple files management which I use when translating the manual.

_________________
Petr
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
muchan
Post subject:   PostPosted: 15.02.2011, 23:06
Moderator


Joined: 2010-09-11
Posts: 468

vim also has multiple files management with -p and :tabnew and gt
which I use for manual translation. ;)

-- with GUI editors, I had problem with html syntax highlighing and Japanese input.
so I'm fixed with vim for manual translation.

OT to the thread, though.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
snvvOffline
Post subject:   PostPosted: 15.02.2011, 23:50



Joined: 2010-09-13
Posts: 295

Status: Offline
What I do when I have such problems is to create a plain new user and see whether the problem persist there.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
snvvOffline
Post subject:   PostPosted: 16.02.2011, 08:51



Joined: 2010-09-13
Posts: 295

Status: Offline
I just realized that I have the same problem using kwrite.
When I copy some text and past it to (i.e) chromium then when I switch back to kwrite the text is gone.

Actually it is there.... if I select all the text ctrl+a it appears again.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio