Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
devilOffline
Post subject:   PostPosted: 20.03.2011, 07:18



Joined: 2010-08-26
Posts: 491
Location: Berlin
Status: Offline
strange enough, i cannot reproduce this on, so far, 2 systems, both with kde 4.5.3.
python-qt4 = 4.8.3-2

greetz
devil
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
blackholeOffline
Post subject:   PostPosted: 20.03.2011, 09:46



Joined: 2010-09-12
Posts: 110

Status: Offline
So I guess that could be related to the plasmoids installed. This is my list:

Analog clock
Application launcher
CWP
Digital clock
Drop2ftp
Folder view
Gx mail Notify
Hardware temperature
Keyboard
News
Notes
Pager
PWikipedia
Showdesktop
Small Nvidia GPU sensor
System tray
Task manager
Translator (translatoid)
Trashcan
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
se7enOffline
Post subject:   PostPosted: 20.03.2011, 10:13



Joined: 2010-09-11
Posts: 164

Status: Offline
same here with moc plasma-widget and plasmacon both need plasma-scriptengine-python

_________________
Don't mention the war!
Meine Meinung steht fest! Bitte verwirren Sie mich nicht mit Tatsachen!
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
muchan
Post subject:   PostPosted: 20.03.2011, 10:35
Moderator


Joined: 2010-09-11
Posts: 468

      bmorency wrote:
      muchan wrote:
{ OK. I move the thread to Dragon forum. Please write, if your "pure sid" encounters the same problem. }


I am just commenting that I am using pure sid. I have not installed anything from http://qt-kde.debian.net/ or Frickelplatz.

I am using kde 4.4.5.
...



bmorency,
you didn't write you had the problem..., but assuming so and moving back to update warning...

And please write what plasmoid you're using.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
blackholeOffline
Post subject:   PostPosted: 20.03.2011, 10:45



Joined: 2010-09-12
Posts: 110

Status: Offline
      se7en wrote:
same here with moc plasma-widget and plasmacon both need plasma-scriptengine-python


To be sure maybe we could try renaming (temporarily) plasma* configuration items in /home/user/.kde/share/config/ to plasma*.bak and reboot.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
se7enOffline
Post subject:   PostPosted: 20.03.2011, 10:58



Joined: 2010-09-11
Posts: 164

Status: Offline
I did move .kde/ out of the way and kde started. adding plasmacon or moc widget does crash kde. system monitor works fine. that is why I was assuming that the plasma-scriptenigne-python is the problem.

_________________
Don't mention the war!
Meine Meinung steht fest! Bitte verwirren Sie mich nicht mit Tatsachen!
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
bmorencyOffline
Post subject:   PostPosted: 20.03.2011, 13:55



Joined: 2010-10-22
Posts: 71

Status: Offline
      Quote:

bmorency,
you didn't write you had the problem..., but assuming so and moving back to update warning...

And please write what plasmoid you're using.


My first post in this thread (the 7th post) mentioned I had this problem and that I was using the gmail widget.

      Quote:
I had mine crash as well. I deleted my .kde folder and logged in again it was ok. Now I am setting up my desktop the way I had it before. Before I had the gmail plasma widget on my panel at the bottom and now every time I try to re added it it will crash on me and I cannot put it back.

I still have yet to install the latest python and python-minimal today


I should have referenced my original post. Thanks
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
pumrelOffline
Post subject:   PostPosted: 20.03.2011, 17:16



Joined: 2010-09-14
Posts: 117
Location: Czech Republic
Status: Offline
plasma-scriptengine-python is surely the culprit. I've removed it and kde is starting again.

_________________
Petr
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
DeepDayzeOffline
Post subject:   PostPosted: 20.03.2011, 17:57



Joined: 2010-09-11
Posts: 616
Location: USA
Status: Offline
      pumrel wrote:
plasma-scriptengine-python is surely the culprit. I've removed it and kde is starting again.


Do the other plasmoids that don't depend on plasma-scriptengine-python still work though?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
pumrelOffline
Post subject:   PostPosted: 20.03.2011, 17:58



Joined: 2010-09-14
Posts: 117
Location: Czech Republic
Status: Offline
Yes. Every single plasmoid not using it works.

_________________
Petr
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
DeepDayzeOffline
Post subject:   PostPosted: 20.03.2011, 18:00



Joined: 2010-09-11
Posts: 616
Location: USA
Status: Offline
      pumrel wrote:
Yes. Every single plasmoid not using it works.


So maybe plasma-scriptengine-python needs to be rebuilt against the new libs.

crashing plasmoids should NOT take down the desktop in theory
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
se7enOffline
Post subject:   PostPosted: 21.03.2011, 04:21



Joined: 2010-09-11
Posts: 164

Status: Offline
new
plasma-scriptengine-python:
Installed: 4:4.5.1-0r2
today
but no luck with moc-widget or plasmacon it is still crashing kde

_________________
Don't mention the war!
Meine Meinung steht fest! Bitte verwirren Sie mich nicht mit Tatsachen!
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
painEffectOffline
Post subject:   PostPosted: 02.04.2011, 09:04



Joined: 2011-04-02
Posts: 1

Status: Offline
after today's upgrade of python-kde4 everything seems to work just fine
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
blackholeOffline
Post subject:   PostPosted: 02.04.2011, 09:21



Joined: 2010-09-12
Posts: 110

Status: Offline
I confirm it is solved with version 4.8.3-2 of python-qt4.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
luckybOffline
Post subject:   PostPosted: 02.04.2011, 13:11



Joined: 2010-09-17
Posts: 25
Location: Athens, Greece
Status: Offline
indeed !!
nice to have me widgets back
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio