Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
darioOffline
Post subject: Action menu not showed with camera  PostPosted: 14.04.2011, 18:26



Joined: 2010-11-27
Posts: 63

Status: Offline
I have a Kodak EasyShare z1275 camera. I remember that in the past (with aptosid keres) the menu with the possible actions (like open Digikam) was showed when i plugged in the camera's usb cable, now (aptosid geras, installed after a disk failure) this menu is no more showed.
The menu appears with all other usb devices like usb sticks and the camera works fine if i explicitly launch Digikam.
How can i set the menu to be showed again?

This is the dmesg with the camera plugged, if it can be useful:
      Code:

[ 2193.673055] usb 2-5: new high speed USB device using ehci_hcd and address 5
[ 2193.788742] usb 2-5: New USB device found, idVendor=040a, idProduct=05b2
[ 2193.788750] usb 2-5: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[ 2193.788757] usb 2-5: Product: KODAK EasyShare Z1275 Zoom Digital Camera
[ 2193.788763] usb 2-5: Manufacturer: Eastman Kodak Company
[ 2193.788768] usb 2-5: SerialNumber: KCXGW74603380


If it could be a user group problem (i messed up the groups by mistake some time ago) this is the group list of my user:
      Code:

dario : dario lp cdrom sudo audio video plugdev users netdev lpadmin fuse scanner vboxusers
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
DeepDayzeOffline
Post subject: RE: Action menu not showed with camera  PostPosted: 14.04.2011, 20:30



Joined: 2010-09-11
Posts: 616
Location: USA
Status: Offline
add yourself to group "camera" (no quotes)

That should do it...as users aren't in that group by default, unless I am wrong
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
darioOffline
Post subject: RE: Action menu not showed with camera  PostPosted: 14.04.2011, 22:27



Joined: 2010-11-27
Posts: 63

Status: Offline
There's no "camera" group on my system, should i create it? Or maybe something is missing?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio