Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
oddballOffline
Post subject: Problem connecting to wireless on boot  PostPosted: 17.04.2011, 20:56



Joined: 2010-09-11
Posts: 107
Location: Skåne, Sweden
Status: Offline
On some of my boxes I have a problem when booting. Quite often the connection to wireless network is not done. Either I have to restart the computer or reconfigure the network again with ceni. The problem happens on one or two newer boxes and on one little older with ssd hd. On the later box the boot from grub to log in window is under 10 sec and on this I have this problem most often.

Can it be that the fast boot makes the router not being able to have time to get the boxes their ip? The router is a "Zyxel p-2601 HN F1" and is provided from my internet provider.

How can I in this cases connect to the network without going trough ceni, reconfigure the network device and print the password again?

Is there a way to make the network connecting faster or better during boot?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
BTOffline
Post subject: RE: Problem connecting to wireless on boot  PostPosted: 18.04.2011, 17:42



Joined: 2010-09-12
Posts: 39
Location: Belgium
Status: Offline
Hello oddball,

I'm experiencing similar problems the last days.
As far as I can tell it happened with kernel 2.6.38-2.slh.7-aptosid-amd64.

My wireless chip is Broadcom BCM94311MCG

You can restart as root with : /etc/init.d/networking restart

BT
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
aylaOffline
Post subject:   PostPosted: 19.04.2011, 05:03



Joined: 2010-09-11
Posts: 50
Location: Germany
Status: Offline
you may try
      Code:
ifdown wlan0
ifup wlan0


as root also (if wlan0 is the alias of your card). I'm loosing connection from time to time and this is workin for me.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
oddballOffline
Post subject:   PostPosted: 19.04.2011, 20:24



Joined: 2010-09-11
Posts: 107
Location: Skåne, Sweden
Status: Offline
      ayla wrote:
you may try
      Code:
ifdown wlan0
ifup wlan0


as root also (if wlan0 is the alias of your card). I'm loosing connection from time to time and this is workin for me.


Ok, thats working also. Is it possible to make ifdown and ifup usable for a specific user without being root?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
bfreeOffline
Post subject:   PostPosted: 19.04.2011, 20:46
Team Member


Joined: 2010-08-26
Posts: 247

Status: Offline
Does the ssd based machine use allow-hotplug? If not try it, it may be that the box is booting up too fast so that by the time networking is being brought up the network device has yet to be brought to life. The same my be true on the other machines.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
oddballOffline
Post subject:   PostPosted: 20.04.2011, 15:09



Joined: 2010-09-11
Posts: 107
Location: Skåne, Sweden
Status: Offline
      bfree wrote:
Does the ssd based machine use allow-hotplug? If not try it, it may be that the box is booting up too fast so that by the time networking is being brought up the network device has yet to be brought to life. The same my be true on the other machines.
Yes hotplug is allowed.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
oddballOffline
Post subject:   PostPosted: 23.04.2011, 09:24



Joined: 2010-09-11
Posts: 107
Location: Skåne, Sweden
Status: Offline
Looks like the problem is gone now. Maybe it was something to do with the previous kernels?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
kelmoOffline
Post subject:   PostPosted: 24.04.2011, 04:18



Joined: 2010-09-21
Posts: 15

Status: Offline
Could have been hit by the couple of problems which plagued wpasupplicant 0.7.3-2 for the time it was available. (#622757, #622589)
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio