Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
thevortexOffline
Post subject: No sound, no Kmix, no loudspeaker icon either...  PostPosted: 26.05.2011, 05:46



Joined: 2011-05-26
Posts: 4

Status: Offline
Hello..

After a fresh installation to a Corei3 based machine, I am unable to get any sound from it. The sound card is rightly recognized as Intel HDA. But Kmix keeps crashing on me. Am unable to open any other mixer software. And the volume control icon is also missing from the taskbar.

Please advice.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
se7enOffline
Post subject: RE: No sound, no Kmix, no loudspeaker icon either...  PostPosted: 26.05.2011, 05:53



Joined: 2010-09-11
Posts: 164

Status: Offline
alsamixer (konsole) crashes also?

_________________
Don't mention the war!
Meine Meinung steht fest! Bitte verwirren Sie mich nicht mit Tatsachen!
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
thevortexOffline
Post subject: RE: No sound, no Kmix, no loudspeaker icon either...  PostPosted: 26.05.2011, 06:35



Joined: 2011-05-26
Posts: 4

Status: Offline
Did not try alsamixer. Wanted to keep things KDE...but will try
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
se7enOffline
Post subject: RE: No sound, no Kmix, no loudspeaker icon either...  PostPosted: 26.05.2011, 12:22



Joined: 2010-09-11
Posts: 164

Status: Offline
alsamixer is a command line tool and installed by default.

_________________
Don't mention the war!
Meine Meinung steht fest! Bitte verwirren Sie mich nicht mit Tatsachen!
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
thevortexOffline
Post subject: RE: No sound, no Kmix, no loudspeaker icon either...  PostPosted: 26.05.2011, 15:57



Joined: 2011-05-26
Posts: 4

Status: Offline
When the system boots, I see a series of amixer errors citing that mixer cannot be loaded. Not sure what the issue could be. And yes, I tried the alsamixer command line control. For some reason it gives me 'invalid arguments' error message. This was the command I tried - "alsamixer --card".
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
thevortexOffline
Post subject: RE: No sound, no Kmix, no loudspeaker icon either...  PostPosted: 27.05.2011, 14:32



Joined: 2011-05-26
Posts: 4

Status: Offline
Any thoughts about what could be the issue here? Everything else is working fine with my install except for the sound. Would really appreciate some help.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
bfreeOffline
Post subject: Re: RE: No sound, no Kmix, no loudspeaker icon either...  PostPosted: 27.05.2011, 14:46
Team Member


Joined: 2010-08-26
Posts: 254

Status: Offline
      thevortex wrote:
And yes, I tried the alsamixer command line control. For some reason it gives me 'invalid arguments' error message. This was the command I tried - "alsamixer --card".

Just "alsamixer" is what you want to try. If that doesn't resolve things check if your system thinks it has any sound devices available you with "aplay -l". If you still haven't found any useful clues you could have a look at /var/log/messages.

If you post what you can find out here maybe someone will have an idea what has gone wrong on you.

BTW in your first post you say the card was correctly identified as Intel HDA, where did you see this?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio