Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
hyOffline
15 Post subject: (solved) fsck not correctly working on VFAT  PostPosted: 02.07.2011, 19:02



Joined: 2010-09-14
Posts: 166
Location: Costa Teguise
Status: Offline
I am having trouble with a VFAT filesystem. After having copied some files to the media one of them occupies more space as the file in question actually has/requires.
When I try to access the file, the whole filesystem is mounted read only as a result.

Ok, I ran fsck and get
      Code:
dosfsck 3.0.9, 31 Jan 2010, FAT32, LFN                                                                               
Reclaimed 589 unused clusters (9650176 bytes).                                                                       
Free cluster summary wrong (1848168 vs. really 1848757)                                                               
1) Correct                                                                                                           
2) Don't correct                                                                                                     
? 1                                                                                                                 
Leaving file system unchanged.                                                                                       
/dev/sda6: 84458 files, 2309040/4157797 clusters   

Why does it not correct it?

Thanks in advance
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
piperOffline
Post subject: RE: fsck not correctly working on VFAT  PostPosted: 02.07.2011, 19:13
Moderator


Joined: 2010-09-11
Posts: 480
Location: cheektowaga, ny
Status: Offline
Is your system mounted when doing this ?

A good read

http://www.cyberciti.biz/faq/can-i-run- ... s-mounted/

_________________
debian sid | apt-get into it
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
hyOffline
Post subject: RE: fsck not correctly working on VFAT  PostPosted: 02.07.2011, 19:39



Joined: 2010-09-14
Posts: 166
Location: Costa Teguise
Status: Offline
No, I don't have it mounted.

[Edit:]But after mounting I see it had deleted the file in question.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio