Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
arwaOffline
Post subject: Xorg crashes on login  PostPosted: 01.09.2011, 08:26



Joined: 2010-09-11
Posts: 183

Status: Offline
Since some days X sometimes crashes on login via kdm. Instead of KDE that should be started the login form reappears. From the Xorg.log:
      Code:
...
[  7984.456] (**) Option "xkb_variant" "nodeadkeys"
[  7984.456] (**) Option "xkb_options" "lv3:ralt_switch,compose:rwin,terminate:ctrl_alt_bksp"
[  7984.457] (II) config/udev: Adding input device PC Speaker (/dev/input/event4)
[  7984.457] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[  9344.954]
Backtrace:
[  9344.954] 0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x26) [0x5689d6]
[  9344.954] 1: /usr/bin/X (0x400000+0x16c5c9) [0x56c5c9]
[  9344.954] 2: /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0 (0x7f0917b75000+0xf020) [0x7f0917b84020]
[  9344.954] 3: /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0x7f0914896000+0x247ff) [0x7f09148ba7ff]
[  9344.954] 4: /usr/bin/X (0x400000+0x560f2) [0x4560f2]
[  9344.954] 5: /usr/bin/X (FreeClientResources+0x6a) [0x456e2a]
[  9344.954] 6: /usr/bin/X (CloseDownClient+0x5a) [0x436faa]
[  9344.954] 7: /usr/bin/X (0x400000+0x37afe) [0x437afe]
[  9344.954] 8: /usr/bin/X (0x400000+0x26eaa) [0x426eaa]
[  9344.954] 9: /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (__libc_start_main+0xfd) [0x7f09168b4ead]
[  9344.954] 10: /usr/bin/X (0x400000+0x2719d) [0x42719d]
[  9344.954] Segmentation fault at address (nil)
[  9344.954]
Fatal server error:
[  9344.954] Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
[  9344.954]
[  9344.954]
Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
 for help.
[  9344.954] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[  9344.954]
[  9344.969] (II) Power Button: Close
[  9344.969] (II) UnloadModule: "evdev"
[  9344.969] (II) Unloading evdev
...

Trying to log in a second time right after this crash did work here always!? So it seems to be a race condition or something?
      Code:
# infobash -v3
Host/Kernel/OS  "flupp" running Linux 3.0-3.slh.4-aptosid-amd64 x86_64 [ aptosid 2011-01 Γῆρας - xfce - (201102051540) ]
CPU Info        8x Intel Core i7-2600K @ 8192 KB cache flags( sse3 ht nx lm vmx ) clocked at [ 1600.000 MHz ]
Videocard       Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller  X.Org 1.11.0  [ 1280x1024@60.0hz, 1280x1024@60.0hz ]
Network cards   Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit
Processes 184 | Uptime 2:41 | Memory 809.8/7923.6MB | HDD Corsair CSSD-F11,ST31000524AS Size 1115GB (13%used) | Client Shell | Infobash v3.37


I do not know something else to do than waiting if it gets fixed with further upgrades.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
slhOffline
Post subject: RE: Xorg crashes on login  PostPosted: 01.09.2011, 12:03



Joined: 2010-08-25
Posts: 758

Status: Offline
May this http://aptosid.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=1679 coincide?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
arwaOffline
Post subject: RE: Xorg crashes on login  PostPosted: 01.09.2011, 21:02



Joined: 2010-09-11
Posts: 183

Status: Offline
Well, I do not have the blur effect enabled.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio