Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
comadrejaOffline
Post subject: Biostar Viotech 3100+ - mic has NO function :cry:  PostPosted: 28.02.2012, 17:47



Joined: 2012-02-28
Posts: 2
Location: Schmidhofen / Bad Kroyingen & Freiburg & deep south west corner of Germania
Status: Offline
Hi,

i bought some time ago this board
-because NO fan it´s really fanless, only in the power-supply is a fan
-because lower energy

BUT after changing all and the first boot i had to notice that the mic has no function Sad

So NO call by internet-telefon-programs like sipgate, or skype with Larissa in Moskwa, no call to my cousin in Argentina Sad

Even areord had no function Sad

After changing the disk and starting a ms-os the mic was working, so i know every plug is in the right socket !

What can i do now ?

Because even aptosid made the mic NOT working Embarassed

The post on other Debian-related forums gave me until now, sorry no good idea, but YOU cann see all (?) the informations i have posted :

      Code:
http://debianforum.de/forum/viewtopic.php?f=13&t=134791&hilit=biostar

      Code:
http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=7&t=76492&p=422849&hilit=biostar#p422849


So has anybody a idea ?

Thanks for reading / notice this post and enjoy the life with a lot of FUN - because it´s so damn short
Cool
Reginaldo from the deep-south-west-corner, the so called three-countries edge, Swiss - France - Germany, in the very little sleeping part of Bad Krozingen, the part i am living is called Schmidhofen Smile and from my balcony i see the sun going down in the evening behind the mountains in France called Vogesen. . . .viva la vida, viva la noche, viva la mademoiselles, tout pour moi . . . Cool
http://www.bad-krozingen-schmidhofen.de - enjoy it Idea
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
seasonsOffline
Post subject: RE: Biostar Viotech 3100+ - mic has NO function :cry:  PostPosted: 28.02.2012, 22:03



Joined: 2010-09-13
Posts: 92

Status: Offline
There are a ton of fixes for VIA codecs in ALSA 1.0.25. I'm not sure of the best way to get latest ALSA kernel module in Debian other than rolling a kernel or compiling ALSA.
Maybe it would be best to wait for kernel 3.3 if you're not comfortable with compiling stuff.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
comadrejaOffline
Post subject: RE: Biostar Viotech 3100+ - mic has NO function :cry:  PostPosted: 29.02.2012, 16:22



Joined: 2012-02-28
Posts: 2
Location: Schmidhofen / Bad Kroyingen & Freiburg & deep south west corner of Germania
Status: Offline
Hi i just burned a cd and made a cold boot from and with the burned cd and aptosid Smile

But sorry, anyway -> no function of the mic . . . . .

In stable the alsa version is = 1.0.23+dfs
In aptosid the alsa version is what you wrote Smile

Anyway i can NOT use the mic Embarassed

Ok let´s ask a guy / a programmer in India or somewhere else. . .
Thanks
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
seasonsOffline
Post subject: Re: RE: Biostar Viotech 3100+ - mic has NO function :cry:  PostPosted: 02.03.2012, 01:13



Joined: 2010-09-13
Posts: 92

Status: Offline
      comadreja wrote:
In aptosid the alsa version is what you wrote Smile


The ALSA user-space stuff may be 1.0.25, but the kernel module is not. Verify that with:
      Code:
cat /proc/asound/version


      Quote:
Ok let´s ask a guy / a programmer in India or somewhere else...

As someone who used to do international tech support for a living, I can tell you that ignorance and stupidity do not discriminate against race/nationality. Confused
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio