Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
ggoodluck47Offline
Post subject: Old SCSI (solved)  PostPosted: 19.06.2014, 13:25



Joined: 2010-09-15
Posts: 15
Location: Aquitaine (France)
Status: Offline
Bonjour,

      Code:
gerard@glu:/boot$ lsscsi
[3:0:0:0]    disk    ATA      ST1000DM003-9YN1 CC4D  /dev/sda
[5:0:1:0]    cd/dvd  HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40  NL01  /dev/sr0
[7:0:0:0]    disk    ATA      Verbatim SATA-II FW3.  /dev/sdb
[8:0:3:0]    process EPSON    SCANNER GT-5500  1.01  -       
[


Why not /dev for Epson process ? on 3.14 or 3.15 ? Thanks

_________________
Linux glu 3.17-4.slh.1-aptosid-amd64 Wink


Last edited by ggoodluck47 on 25.06.2014, 15:03; edited 1 time in total
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
samspadeOffline
Post subject: RE: Old SCSI  PostPosted: 19.06.2014, 13:44



Joined: 2010-09-17
Posts: 12

Status: Offline
Hi,

I dont have a answer for You, but would You mind to give some more information?

Is the module loaded? Do you get any errors considering the device during boot?

Which other packages/services got updated during Your last dist-upgrade run?

I stumble over such small (?) problems quite regularly, that's the price we pay living on the edge Smile.

So, as a wild guess I would assume some missing initialization actions because of systemd - but what do I know.

If You drop some more info I'll try to make some digging.

Regards & good luck,

Martin

P.S. I also would try to deconstruct the actual start processes of Your system (maybe this info helps http://www.linuxfromscratch.org/lfs/vie ... udev.html) as detailed as possible and give the bugtrackers a good search (kernel, debian, eca.)
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
ggoodluck47Offline
Post subject: RE: Old SCSI  PostPosted: 25.06.2014, 15:02



Joined: 2010-09-15
Posts: 15
Location: Aquitaine (France)
Status: Offline
/boot/config...

# CONFIG_SCSI_PROC_FS is not set

_________________
Linux glu 3.17-4.slh.1-aptosid-amd64 Wink
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
slhOffline
Post subject: RE: Old SCSI  PostPosted: 26.06.2014, 00:53



Joined: 2010-08-25
Posts: 761

Status: Offline
SCSI_PROC_FS has been disabled since kernel 2.6.29-1, since march 2009 (same for Debian's kernel packages). Accordingly it's not a recent change and won't be enabled again, all packages in Debian are supposed to work without it (or no one bothered about it for 5 years, shortly after Debian 5.x/ lenny).
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio