Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
titanOffline
Post subject: Intel microcode  PostPosted: 15.11.2010, 17:24



Joined: 2010-09-11
Posts: 78

Status: Offline
Should I install this package, it is in the reps and the Intel site say updates are available for the i3 cpu . I don't recall it ever being mentioned in the forum or in the manual.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
towoOffline
Post subject: RE: Intel microcode  PostPosted: 15.11.2010, 17:30



Joined: 2010-09-13
Posts: 500
Location: Pößneck / Thüringen
Status: Offline
I would suggest to install this package.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
DonKultOffline
Post subject: RE: Intel microcode  PostPosted: 15.11.2010, 17:40
Team Member


Joined: 2010-09-02
Posts: 482

Status: Offline
Just to show that the manual knows about it:
http://manual.aptosid.com/en/hw-dev-hw-dri-en.htm#cpu

_________________
MfG. DonKult
"I never make stupid mistakes. Only very, very clever ones." ~ The Doctor
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
titanOffline
Post subject: RE: Intel microcode  PostPosted: 15.11.2010, 20:38



Joined: 2010-09-11
Posts: 78

Status: Offline
Thanks, it is now installed, I obviously missed it in the manual.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
LanziOffline
Post subject: RE: Intel microcode  PostPosted: 16.11.2010, 12:55



Joined: 2010-09-11
Posts: 126
Location: Hessen
Status: Offline
Install it for every intel cpu?

_________________
Urlaub im Harz? http://pension-grueneinsel.de
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
DonKultOffline
Post subject: RE: Intel microcode  PostPosted: 16.11.2010, 18:49
Team Member


Joined: 2010-09-02
Posts: 482

Status: Offline
      Code:
$ apt-cache show intel-microcode
Package: intel-microcode
[…]
Description: Processor microcode data file for Intel CPUs
 The microcode data file for Linux contains the latest microcode
 definitions for all Intel processors. Intel releases microcode
 updates to correct processor behavior as documented in the
 respective processor specification updates. While the regular
 approach to getting this microcode update is via a BIOS upgrade,
 Intel realizes that this is an administrative hassle; the Linux
 Operating System has a mechanism to update the microcode after
 booting the OS.
 .
 This package contains only the microcode, so it needs the loader
 provided in the package microcode.ctl


So: Yes, for all intel cpu - it can't hurt…

_________________
MfG. DonKult
"I never make stupid mistakes. Only very, very clever ones." ~ The Doctor
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
LanziOffline
Post subject: RE: Intel microcode  PostPosted: 16.11.2010, 23:17



Joined: 2010-09-11
Posts: 126
Location: Hessen
Status: Offline
thanks Smile
i will do it

_________________
Urlaub im Harz? http://pension-grueneinsel.de
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
LanziOffline
Post subject: RE: Intel microcode  PostPosted: 17.11.2010, 15:10



Joined: 2010-09-11
Posts: 126
Location: Hessen
Status: Offline
I did it, and my computer explode... what to do???

(thanks for the help, works like a charm Smile )

_________________
Urlaub im Harz? http://pension-grueneinsel.de
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
DonKultOffline
Post subject: Re: RE: Intel microcode  PostPosted: 17.11.2010, 15:13
Team Member


Joined: 2010-09-02
Posts: 482

Status: Offline
      Lanzi wrote:
I did it, and my computer explode... what to do???


Redirect your complains to Intel, as that is non-free software and aptosid doesn't support non-free stuff official (as we can't fix the source without a source). Wink

_________________
MfG. DonKult
"I never make stupid mistakes. Only very, very clever ones." ~ The Doctor
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
broweOffline
Post subject: RE: Re: RE: Intel microcode  PostPosted: 18.11.2010, 14:44



Joined: 2010-09-12
Posts: 155
Location: Canada
Status: Offline
I know it's non-free, but this package might be one to include on install or at least mention during the install process for those using intel hardware.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
DonKultOffline
Post subject: RE: Re: RE: Intel microcode  PostPosted: 18.11.2010, 18:32
Team Member


Joined: 2010-09-02
Posts: 482

Status: Offline
I am not sure if fw-detect does show it. ( if not, i assume patches are welcomed Wink )

After all, you can survive without this package installed, so its not a "must have" - just imagine these lonely kfreebsd-people or even these windows people without microcode loading at runtime…

_________________
MfG. DonKult
"I never make stupid mistakes. Only very, very clever ones." ~ The Doctor
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio