Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
oliveroOffline
Post subject: Unable to install due to graphical artifacts.  PostPosted: 27.01.2011, 14:54



Joined: 2011-01-27
Posts: 1

Status: Offline
When trying to install aptosid there is an error at the very beginning saying something like "adress space collision: host bridge window conflicts with video ROM" (i've quickly wrote it down so it may not be accurate). After that, when it gets to graphical installer all screen is just one messy blinking field of dots and things.
I think it's caused by buggy BIOS. (after my laptop nvidia videocard burned down, it was replaced by Radeon HD 3650 in unofficial service center, and BIOS was replaced). Kubuntu installed fine though.
So the question is can i somehow install aptosid using command line or is there some other way.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
devilOffline
Post subject: RE: Unable to install due to graphical artifacts.  PostPosted: 27.01.2011, 16:05



Joined: 2010-08-26
Posts: 491
Location: Berlin
Status: Offline
you can either use vesa mode for installing (xmodule=vesa) or disable kms for now. (radeon.modeset=0)

greetz
devil
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
towoOffline
Post subject: RE: Unable to install due to graphical artifacts.  PostPosted: 27.01.2011, 16:09



Joined: 2010-09-13
Posts: 499
Location: Pößneck / Thüringen
Status: Offline
Vesa will not work, since it is not working, if KMS is enabled (is default).
So radeon.modeset=0 is the right choice.

After installing firmware-linux-nonfree must be installed, then the system will work without the radeon.modeset=0 bootcheat.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
dptOffline
Post subject: RE: Unable to install due to graphical artifacts.  PostPosted: 27.01.2011, 18:17



Joined: 2010-09-11
Posts: 281
Location: New Delhi
Status: Offline
I do not remember properly, but I guess that there was an option to opt for non-free during installation. I am not sure if was there when I installed aptosid.

_________________
In a lunatic asylum, everyone thinks that he is the doctor.
 
 View user's profile Send private message AIM Address  
Reply with quote Back to top
portaroOffline
Post subject: RE: Unable to install due to graphical artifacts.  PostPosted: 29.01.2011, 02:01



Joined: 2010-12-30
Posts: 18
Location: Portugal
Status: Offline
yes in my case i use also the parameter.
radeon.modeset=0

and like comment towo after the premier use you need install a firmware -linux- free and non free and in the next boot the radeon.modeset is no necessary.

In my case this solution worked-

_________________
my blog
http://tux-a-solta.blogspot.com/



 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio